Eten & Drinken

Duizelbar Vedett en Grapedistrict

Heb je dorst? Of gewoon trek in een lekkere alcoholische versnapering? Kom een drankje halen bij één van de twee Duizelbarren of bezoek de mobiele fietskarbar. Hier worden onder andere frisse biertjes geschonken van Vedett, frisdranken van Fritz Kola en heerlijke wijntjes van Grapedistrict. De laatste organiseert tijdens Duizel in het Park ook een aantal proeverijen: weet je meteen wat je lekker vindt!

Alle drankjes krijg je in een recyclebare plastic beker die je in de plasticbak kunt gooien.

Ketelbinkie Koffie

Een oer-Rotterdams bakkie pleur of een bakkie leut. Zij noemen het Natte Thee, naar de natte T die door Rotterdammers voor in de mond uitgesproken wordt. De koffie wordt in eigen beheer gebrand en is er eentje met lef en karakter. 

Ketelbinkie schenkt de dranken in duurzame koffiebekers bestaande uit FSC karton met een PLA coating. Deze bekers kunnen tegen hitte en geven geen smaak af.

Schot Koffie

Schot Koffie is een Rotterdamse stadsbranderij uit Delfshaven, die tijdens Duizel koffie uit eigen branderij serveert. Ook als je geen koffie drinkt heeft Schot Koffie een drankje voor jou: cascara, thee van het gedroogde fruit van de koffiebes. Als het zonnetje schijnt schenken zij naast hun warme dranken ook verse ijskoffie en -thee.

De ijskoffie- en thee krijg je in een recyclebare plastic beker! De warme dranken gaan in papier om smelten te voorkomen.

‘t Biosap Karretje

’t Biosap Karretje maakt graag iets gezonds voor je klaar, met verse, biologische ingrediënten (en natuurlijke suikers): van lunch en fingerfood tot aan lekkernijen, sapjes en smoothies.. Daarmee kom jij het festival wel door!

’t Biosap Karretje werkt zo plasticvrij mogelijk. Het plastic wat zij toch gebruiken wordt als recyclebaar aangeboden. Alle drankjes gaan in recyclebare plastic bekers.

Frites de Campagne

Frites de Campagne serveert heerlijke plattelandsfrieten van aardappels rechtstreeks van de boer in de Beemster. Ze schillen de aardappels niet, zo blijft de smaak behouden. Lekker voor iedereen, zelfs als je een glutenvrijdieet volgt of veganist bent!

Normaal gesproken serveert Frites de Campagne in een papieren frietzak. Speciaal voor Duizel in het Park krijg jij je frietje in een recyclebaar plastic frietbakje inclusief plastic vorkje.

Wild Vleesch

Wild Vleesch serveert met hun American BBQ-crew en Texas Smoker heerlijke broodjes pulled pork en worst. Kies voor een Jalapeño Cheddar Sausage óf een Mexicaanse Chorizo. Fingerlickin’ good!

Wild Vleesch koopt het vlees uitsluitend in bij duurzaam werkende boeren in Nederland. Zij serveren dit in een papieren zak, die bij het restafval kan (papier dat nat of vies geworden is kan helaas niet meer in de papierbak).

Sander de IJscoman

Wie vaker in het Vroesenpark komt heeft Sander de IJscoman vast al eens ontmoet. Al meer dan vijf jaar lang zijn hij en zijn ijs een begrip bij Rotterdamse ijsliefhebbers. Elke dag vers in Rotterdam geproduceerd, in verrukkelijke smaken als witte chocolade crunch, yoghurt limoncello en framboos.  

Sander de IJscoman gaat voor minimale vervuiling. Daarom heeft hij een fietskar waarin hij zijn ijs bewaard. Een ijsje op een hoorntje zorgt voor zero waste! En wil je toch een bakje en lepeltje, dan gooi je die in de plasticbak, zodat het gerecycled kan worden.

Keuken van het Ongewenste Dier

Jaarlijks worden veel (muskus)ratten, duiven en andere dieren - volgens de wettelijke bepalingen voor schadebestrijding - afgeschoten, maar met het vlees wordt niets gedaan (de dieren worden vernietigd). ‘Doodzonde’, vonden Nicolle Schatborn en Rob Hagenouw. Daarom besloten zij om zelf ganzenkroketten, ragout van muskusrat en My Little Pony burgers te gaan maken. De Keuken van het Ongewenste Dier is een signaalkeuken. Zij is er om een statement te maken van de absurditeit in de wijze van vleesproductie en maatschappelijk niet aanvaarde dieren. Op Duizel in het Park kun je komen proeven hoe het smaakt (en het gesprek aangaan met de initiatiefnemers).

Old Scuola

Old Scuola serveert echte Italiaanse pizza’s uit de houtoven, gebakken door een Napolitaanse pizzachef. Op Duizel heb je keus uit een pizza margherita, pizza salami piccante en een pizza pancetta. Pizza’s zoals pizza’s moeten zijn dus!

Old Scuola streeft naar een zero waste productie. De pizza’s komen uit een 350 graden gestookte houtoven. Daarom wordt de pizza op een hittebestendig papieren bordje geserveerd.

I Love Surifood

I Love SuriFood kiest op Duizel voor de meest authentieke smaken en geuren afkomstig uit Suriname. Op Duizel kun je kiezen uit heerlijke bara's, roti rolls en belegde broodjes. Alles gemaakt van 100 % natuurlijke ingrediënten en zonder toevoeging van kleur en smaakstoffen.

I Love Surifood gaat voor 100% plastic!

INDY

Als je langs de foodtruck van INDY loopt dan ruik je de geur van heerlijke, onmiskenbare Thaise gerechtjes. Op Duizel kun je kiezen uit drie Thaise curry’s (red, yellow en green). De Green curry is vegan. Naast de curry’s kun je ook gaan voor een frisse Thaise salade.

INDY serveert hun gerechten op biologisch afbreekbaar servies.

Crêpes Centraal

Bij Crêpes Centraal kun je genieten van verse, authentieke crêpes en galettes. Zij combineren een traditionele basis met moderne, internationale smaken en ingrediënten. Ga voor een lekkere zoete crêpe of vul  je buik met een hartige galette.

Crêpes Centraal gebruikt lokale ingrediënten en groene schoonmaakmiddelen. De gerechten worden op papieren, hittebestendige bordjes geserveerd.

Sterker door Stroop

Bij Sterker door Stroop bakken ze heerlijk warme wafels vers voor je neus bereid. Maar let op! Het zijn geen gewone stroopwafels. Wat dacht je bijvoorbeeld van een wafel met sinaasappel & kaneel, rozemarijn & zout, of balsamico, tijm & spek?

Stroop werkt zoveel mogelijk met biologische en lokale ingrediënten. Zo komt het bloem van de korenmolen in Historisch Delfshaven, de boter van boer Gerard uit Delft en de eieren van Hanneke & Sjef uit Den Bommel. De wafels gaan in een hittebestendige papieren zak.

Eigen eten & drinken

Het is toegestaan om je eigen eten en drinken mee te nemen (wat best bijzonder is voor een festival). Maar als je Duizel in het Park graag wil steunen, bestel dan ook wat aan de bar of bij één van de vele eettentjes. Dit levert inkomsten voor ons op, die we kunnen investeren in een mooi programma voor volgend jaar.