Missie & Visie

Missie

Duizel veroorzaakt ontmoeting, beleving en bewustwording in de stad door verhalen die in de stad begraven liggen zichtbaar te maken. Dit doen we door het realiseren van onverwachte en toegankelijke projecten in de openbare ruimte, waarbij we literatuur, kunst, theater, dans en muziek inzetten. Door het aanspreken van de verbeeldingskracht komt ons publiek indirect in aanraking met thema’s die gaan over duurzaam samenleven in de stad.

Visie

Bij veel festivals staat het podium centraal en is de verblijfsruimte (met horeca) daaromheen georganiseerd. Duizel in het Park draait dit om: de verblijfsruimte staat centraal en het programma wordt daartussen en daaromheen georganiseerd. Dit zorgt er voor dat je als bezoeker op een kleedje kunt genieten van een drankje, terwijl je verrast wordt door de programering die zich om je heen ontvouwt. 

Het evenement creëert een gastvrije en open festivalsfeer en is een veilige, positieve plek waar bezoekers zich laten verleiden om nieuwe dingen te ervaren. Rotterdammers kunnen door onze activiteiten even uit de dagelijkse realiteit stappen en tegelijkertijd zich meer verbonden voelen met hun woonomgeving en de ontwikkelingen die daar plaatsvinden. Dit heeft een positieve uitwerking op het bewustzijn over duurzaam samenleven in de stad. 

............................................................................

'Duizel wordt niet alleen door mij maar ook door de verschillende schrijvers als een oase van persoonlijk contactervaren in een wereld die beheerst lijkt door social media en zappgedrag. Schrijvers worden benaderbaar voor lezers en lezers voor schrijvers. Duizel is daarmee een uniek intermediair." Leo Hogenboom (acteur en interviewer auteurs)