Over Duizel

Duizel in het Park is een ontdekkingstocht langs literatuur, kunst, theater en muziek naar wat het stadsleven de moeite waard maakt

Duizel in het Park strijkt iedere zomer neer in het Vroesenpark in Rotterdam noord. Het zomerfestival neemt je mee op ontdekkingstocht naar wat het stadsleven mooi, bijzonder en de moeite waard maakt. Schrijvers verrassen je met verhalen, je ontdekt kunst waarin je kunt verdwijnen, je leert iets nieuws over de stad of je ploft neer in het gras bij een concert.

Programmering op podia, tussen de bomen en aan het water

Duizel in het Park verrast je met een breed programma boordevol literatuur, kunst, theater en muziek. Dit programma is te beleven op uiteenlopende plekken in het park: van bijzondere podia tot intieme settings tussen de bomen en aan het water. Daarbij wordt de hongerige en dorstige festivalganger natuurlijk niet vergeten.

Van de goede buur tot de verre vriend

In 2016 bracht een record aantal van zo'n 9.500 bezoekers een bezoek aan Duizel in het Park. Het festival trekt ieder jaar een groot en divers publiek. De wijkbewoners van Rotterdam Noord zijn een graag geziene gast, net als de rest van festival- en cultuurminnend Nederland die Duizel net zo goed weet te vinden! Het festival wordt jaarlijks steeds populairder, met een sfeer als vanouds: ontspannen, vriendelijk en vol verwondering. 

Kijk en beleef Duizel 2016 hier!

Of hier in de reportage die OPEN Rotterdam bij ons maakte.

Missie

Duizel veroorzaakt ontmoeting, beleving en bewustwording in de stad door verhalen die in de stad begraven liggen zichtbaar te maken. Dit doen we door het realiseren van onverwachte en toegankelijke projecten in de openbare ruimte, waarbij we literatuur, kunst, theater, dans en muziek inzetten. Door het aanspreken van de verbeeldingskracht komt ons publiek indirect in aanraking met thema’s die gaan over duurzaam samenleven in de stad.

Visie

Bij veel festivals staat het podium centraal en is de verblijfsruimte (met horeca) daaromheen georganiseerd. Duizel in het Park draait dit om: de verblijfsruimte staat centraal en het programma wordt daartussen en daaromheen georganiseerd. Dit zorgt er voor dat je als bezoeker op een kleedje kunt genieten van een drankje, terwijl je verrast wordt door de programering die zich om je heen ontvouwt. 

Het evenement creëert een gastvrije en open festivalsfeer en is een veilige, positieve plek waar bezoekers zich laten verleiden om nieuwe dingen te ervaren. Rotterdammers kunnen door onze activiteiten even uit de dagelijkse realiteit stappen en tegelijkertijd zich meer verbonden voelen met hun woonomgeving en de ontwikkelingen die daar plaatsvinden. Dit heeft een positieve uitwerking op het bewustzijn over duurzaam samenleven in de stad. 

Houd de nieuwspagina en de facebook pagina in de gaten voor het laatste nieuws en tussentijdse Duizel activiteiten.

Bezoekers en artiesten over Duizel in het Park

''Dat snappen de Nederlanders beter dan wie ook, hoe ze een festival moeten organiseren dat de kunsten letterlijk dichter bij mensen brengt. Toplocatie, veel sfeer, divers publiek. Een meerwaarde voor het literaire veld, wat mij betreft.'' Griet Op de Beeck (optredend auteur)

'"Duizel wordt niet alleen door mij maar ook door de verschillende schrijvers als een oase van persoonlijk contactervaren in een wereld die beheerst lijkt door social media en zappgedrag. Schrijvers worden benaderbaar voor lezers en lezers voor schrijvers. Duizel is daarmee een uniek intermediair." Leo Hogenboom (acteur en interviewer auteurs)

"Normaal gesproken mijd ik Rotterdam als een leprozenkolonie, maar voor Duizel in het Park maak ik graag een uitzondering. Een kleinschalig en veelzijdig festival, met goed eten en een gemoedelijke sfeer. Daar kan de hoofdstad nog wat van leren." Stephan ter Borg (optredend auteur)

"Ik vond duizel in het park als auteur een belevenis. Vele publiek, aandachtig en dorstig, dat je het gevoel geeft speciaal voor jou gekomen te zijn. Op een prachtige locatie in dat mooie Rotterdam waar Noord en West elkaar broederlijk omarmen. Fijne ontvangst, relaxte sfeer. Dit voelt als een gouden concept. Wat je kan doen is me vaker uitnodigen." Abdelkader Benali (optredend auteur)

“ (…) bijna kruipend kan ik er naartoe, om de hoek van de straat wacht een hele andere wereld!” (bezoeker)

“Duizel heeft een ongedwongen sfeer, is prachtig aangekleed en heeft een ijzersterke programmering.” (bezoeker)

“Het is voor iedereen! Oud, jong, soepel en stijf!” (bezoeker)