Een recordaantal bezoekers en toekomstplannen

Nieuws

Het zit er alweer op! Met drie dagen fantastisch weer, ruim 9.000 bezoekers en louter lof was de 7e editie van Duizel in het Park een groot succes. We hebben veel vrolijke gezichten en louter positieve reacties voorbij zien komen.

Een twitterberichtje:

“@DuizelinhetPark heeft dat sfeertje waarvan je denkt 'zag de hele wereld er maar zo uit'. #010 #vroesenpark #stadsgeluk.

Die super sfeer is natuurlijk mede te danken aan jullie: ons trouwste publiek! Zonder jullie hadden we deze editie niet mogelijk kunnen maken. En dat is voor ons pas #stadsgeluk.

Hoogtepunten

Het stoere randje van het festival was voelbaar aanwezig. Van rauwe, energieke stadsbeelden met de dansers van Erik Kaiel die huizen in de wijk beklommen en over nietsvermoedende voorbijgangers sprongen tot klein en persoonlijk bij ‘Voorheen en weer’ van Laura Groenveld waar je je even terug kon trekken in een intieme nostalgische ruimte in een kast op voetjes en daar een brief konden achterlaten voor een onbekende. Er werd uitbundig gedanst door jong en oud bij ‘Friends of the Family’ en het Danspaleis, terwijl er in een persoonlijk gesprek tussen Griet Op de Beeck en Leo Hogenboom gesproken werd over de essentie van het schrijverschap.

Ook onze eigen Duizelproductie Wildgroei was een groot succes. Tijdens deze tour naar het Kleinpolderplein werd je uitgedaagd om mee te denken over de toekomst van het snelwegmonument: Is het een overbodig en onveilig relikwie dat zo snel mogelijk afgebroken moet worden of juist een perfecte kans voor vernieuwende ontwikkeling? Wij zijn overtuigd van dat laatste! En ook het Duizelmaal was dit jaar weer een smakelijk feest vol nieuwe ontmoetingen, eetplezier en stadsgeluk.

Duizel in de toekomst

Het lijkt er dus op dat Duizel na zeven edities nog niet gaat vervelen: we voelen ons geliefd! Sterker nog: we willen graag meer doen met het concept, waarbij het festival zelf een vast element blijft. Het thema van dit jaar, ‘Op zoek naar Stadsgeluk’, is dan ook met een reden gekozen: Duizel wil de stad in trekken! De stad op een nieuwe manier gebruiken, beleven en (her)ontdekken. We zijn nu aan het onderzoeken hoe we dat kunnen gaan doen.

De eerste gelegenheid heeft zich in ieder geval al aangediend: in het weekend van 12 en 13 september op het Hotspotpodium Zomerhofstraat tijdens 24 uur cultuur. Zien we je daar weer?