Keuken van het Ongewenste Dier

Keuken van het Ongewenste Dier

Een rat, een stadsduif of een kraai: heeft één van deze ‘ongewenste’ (plaag)dieren wel eens op jouw bord gelegen? Veel van deze dieren worden afgeschoten, maar met het vlees wordt niets gedaan. ‘Doodzonde’, vinden Nicolle Schatborn en Rob Hagenouw. ‘Het is prima te eten en in andere landen staat het soms gewoon op de menukaart.’ Daarom besloten de twee om zelf ganzenkroketten, ragout van muskusrat en My Little Pony burgers te gaan maken. Hoe het smaakt? Kom het proeven bij Duizel in het Park!

Naast hun bijzondere voedsel biedt Keuken van het Ongewenste Dier workshops aan. Je leert hoe je een kraai of een duif kunt plukken én je gaat jouw eigen geplukte vogel verwerken tot een lekker stukje vlees. Wie liever uilenballen uitpluist of stempels maakt van sporen van dieren: dit kan ook, onder begeleiding van een bekwame bioloog.

WORKSHOPS

Kraai- of duifplukken
za & zo van 14.00 tot 17.00 uur
Kosten: 4 munten (prijs per 2)

Uilenballenpluizen
Gehele dag tot begin v/d avond
Kosten: 1 munt

Stempels van dierensporen maken
Gehele dag tot begin v/d avond
Kosten: 1 munt

Inschrijven doe je op de dag zelf bij Keuken van het Ongewenste Dier. TIP: Je kunt ook je duif of kraai vast reserveren voor de volgende dag.

Vr 4 t/m zo 6 aug