Keuken van het Ongewenste Dier

Keuken van het Ongewenste Dier

Jaarlijks worden veel duiven, ratten en andere 'ongewenste' dieren - volgens de wettelijke bepalingen voor schadebestrijding - afgeschoten, maar met het vlees wordt niets gedaan (de dieren worden vernietigd). ‘Doodzonde’, vinden Nicolle Schatborn en Rob Hagenouw. ‘Het is prima te eten en in andere landen staat het soms gewoon op de menukaart.’ Daarom besloten de twee om zelf ganzenkroketten, ragout van muskusrat en My Little Pony burgers te (laten) maken. De Keuken van het Ongewenste Dier is een signaalkeuken. Zij is er om een statement te maken van de absurditeit in de wijze van vleesproductie en maatschappelijk niet aanvaarde dieren. 

De Keuken biedt daarnaast een aantal workshops (voor kinderen) aan:

WORKSHOPS

Uilenballen pluizen (het diner van de uil)
Gehele dag tot begin v/d avond
Kosten: 1 munt

Stempels maken met linoleum van dierensporen
Gehele dag tot begin v/d avond
Kosten: 1 munt

Lees hier meer over de beweegreden van Duizel in het Park om de Keuken van het Ongewenste Dier uit te nodigen.

Vr 4 t/m zo 6 aug