Festival Duizel in het Park stopt!

Na 10 bijzondere edities houdt festival Duizel in het Park op met bestaan. Sinds 2009 vond Festival Duizel in het Park jaarlijks plaats in het Vroesenpark en groeiden we uit van intiem buurtfeest tot omvangrijk stadsfestival. Elk eerste weekend van augustus toverden we het park om tot een wereld van poëzie, literatuur, theater en muziek voor alle leeftijden.

Als organisatie bleek het echter steeds meer een uitdaging om met toenemende financiële risico’s en de druk van vergunningen tot een aansluitende en innovatieve programmering te komen met aandacht voor het persoonlijke, intieme en duurzame karakter voor mensen en omgeving waar we voor staan. Na de afgelopen 10e editie, die vanwege de jubileumviering met extra financiering mogelijk gemaakt kon worden, hebben we besloten om op dit hoogtepunt te stoppen.

Met trots kijken we terug op 10 onvergetelijke jaren! Als bezoeker en vriend van het festival willen we je van harte bedanken voor jouw betrokkenheid bij het festival.

Wat nu?
In plaats van het festival-concept over te dragen, zal onze stichting: Rotown Magic, de komende jaren naast Boek & Meester en Rotterdam Late Night, verder werken aan nieuwe formats voor literaire en kunstzinnige events waarbij intieme en persoonlijke ontmoetingen tussen verhalenvertellers en publiek en tussen publiek en haar omgeving centraal staan.

Wil je meer lezen over ons festival? Lees dan hier de persoonlijke terugblikken met bijzondere hoogtepunten van Mariska Verhulst (Duizel in het Park) of bekijk de aftermovie met interviews uit 2017.