Pitou

Muziek
Pitou

Pitou is terug. En terecht. In 2017 liet ze haar vocale harmonieën al op ons neerdalen tijdens Duizel in het Park. De multi-getalenteerde zangeres en songwriter staat bekend om haar opvallende, feeërieke stem en melancholieke folkliedjes. Haar onderscheidende geluid doet denken aan Alela  Diane, Laura Marling en Joanna Newsom.

In haar nummers verwerkt ze haar liefde voor klassieke koormuziek en laat ze meerstemmige zanglijnen door elkaar fladderen. Pitou werd als een van de eerste 50 artiesten uitgenodigd voor The Great Escape in Brighton, speelde op Celtic Connections in Glasgow, en timmert inmiddels verder internationaal aan de weg. De grote Britse krant ‘The
Independent’ riep haar uit tot een van de ‘Ones to watch in 2018’.

In mei dit jaar kwam haar nieuwe EP ‘I Fall Asleep So Fast’ uit. Wederom een wonderschone plaat met gelaagde liedjes waarop ook nieuwe instrumenten als drum accordeon en toetsen voorbijkomen. Vorig jaar Duizel zag je haar met achtergrondzangeressen in het bos. Dit keer is ze terug om met volledige band het hoofdpodium aan ’t Water te bespelen.

Goed om te weten: Pitou is op zondag ook te zien om 14.00 als onderdeel van het meerstemmige Kobra Ensemble.