10 jaar Duizel in het Park

10 jaar Duizel in het Park

28 mei 2018

Duizel in het Park is het meest buitengewone zomerfestival van Rotterdam. Het festival vindt sinds 2009 jaarlijks plaats en trekt inmiddels zo’n 10.000 bezoekers uit Rotterdam en ver daarbuiten. Met als festivalhart het Vroesenpark is het festival dé plek om drie dagen lang aan de stadse onrust te ontsnappen en een magische wereld van poëzie, literatuur en muziek in te duiken.

Voor de tiende keer op een rij slaan we onze vleugels neer in het Vroesenpark. Tijdens ons jubileum-programma brengen we wederom een veelbelovend programma vol muziek, poëzie, theater en literatuur. Verborgen in het bos, aan de kant van het water of in het gras maken theatrale gangmakers de tongen los en slaan harten op hol.

De muzikale line-up is vanaf dit jaar nog specialer en bestaat uit een stevig programma vol langverwachte namen en ontdekkingen uit de hedendaagse indie-pop, folk en neoklassieke muziek. Onze muzikale gasten zijn allemaal even vernieuwend en eigenzinnig. In de zon of onder de sterren laten zij muzikale grenzen vervagen en genres samensmelten. Grijp deze buitenkans om ongegeneerd de singer-songwriters, producers en bands van nu te ontdekken.

Net als altijd vormen verhalen en literatuur de rode draad van het festival. Niet alleen krijgen we bezoek van bijzondere namen uit de Nederlandse literatuur, ook gaan er authentieke verhalen van rasechte Rotterdammers de ronde. Verwacht ontroerende, opzwepende en fantasierijke voordrachten op intieme plekken in het park.

Uiteraard trakteren we je ook op zinnenprikkelende performances en installaties voor jong en oud. Kunstwerken die verwonderen en je doen nadenken over de wereld om je heen. Voor kinderen zijn er – naast het reguliere programma – speciale activiteiten. Ze kunnen samen met een kunstenaar nieuwe dingen ontdekken.

Duurzaam Duizel
Het hele jaar door zet Duizel in het Park zich in voor een duurzame toekomst. Tijdens het festival maar ook daarbuiten zoeken we creatieve oplossingen voor lokale, grootstedelijke en soms zelfs mondiale problemen. Denk aan afval, stroomverbruik en waterproblematiek maar ook eenzaamheid in de grote stad. We nodigen iedereen uit om hierover mee te denken. Meer te weten komen kan hier.