Festival Duizel in het Park stopt!

Festival Duizel in het Park stopt!

12 december 2018

 

We hebben emotioneel nieuws!

Na 10 bijzondere edities houdt festival Duizel in het Park op met bestaan. De afgelopen jaren groeiden we uit van intiem buurtfeest tot omvangrijk stadsfestival. Elk eerste weekend van augustus toverden we het Vroesenpark om tot een wereld van poëzie, literatuur, theater en muziek voor alle leeftijden.

Als organisatie bleek het echter steeds meer een uitdaging om met toenemende financiële risico’s en de druk van vergunningen tot een aansluitende en innovatieve programmering te komen met aandacht voor het persoonlijke, intieme en duurzame karakter voor mensen en omgeving waar we voor staan. Na de afgelopen 10e editie, die vanwege de jubileumviering met extra financiering mogelijk gemaakt kon worden, hebben we besloten om op dit hoogtepunt te stoppen.

Met trots kijken we terug op 10 onvergetelijke jaren! Als bezoeker en vriend van het festival willen we je van harte bedanken voor jouw betrokkenheid bij het festival.

 

Wat nu?
In plaats van het festival-concept over te dragen, zal onze stichting: Rotown Magic, de komende jaren naast Boek & Meester en Rotterdam Late Night, verder werken aan nieuwe formats voor literaire en kunstzinnige events waarbij intieme en persoonlijke ontmoetingen tussen verhalenvertellers en publiek en tussen publiek en haar omgeving centraal staan.

Groot Letterfestival 2019
Het eerstvolgende nieuwe project is het Groot Letterfestival 2019. Op zondag 12 mei vindt dit festival voor het eerste plaats in Rotterdam, in het Jan van der Ploeghuis en Het Klooster Oude Noorden. Het Groot Letterfestival is een bijzonder literatuurevenement dat plaatsvindt in zorginstellingen voor ouderen. Schrijvers, dichters en muzikanten treden op in liften, gangen, huiskamers en op diverse andere bijzondere plekken. Behalve gerenommeerde auteurs krijgen talentvolle jonge én oude schrijvers een podium. Volg Het Groot Letterenfestival op Facebook voor meer informatie.

De website
Deze website blijft nog even in de lucht. Met de site houden we je op de hoogte van nieuwtjes over onze spin-off projecten zoals het Groot Letterfestival.

Wil je nog even met ons mee mijmeren over de afgelopen 10 edities van Duizel in het Park? Lees de persoonlijke terugblik van Mariska Verhulst, de bedenker van het festival hier.

Tot ziens!
Bedankt voor 10 onvergetelijke jaren! En… Tot ziens bij Boek & Meester, Rotterdam Late Night, het Groot Letterfestival of één van onze nieuwe toekomstige projecten.