Kom naar de groene brainstormsessie in Rotterdam Noord!

Kom naar de groene brainstormsessie in Rotterdam Noord!

29 juni 2018

De eerste stappen zijn gezet en een tweede brainstorm-sessie is op komst! Op 10 juli vindt een nieuwe bijeenkomst plaats, waarin jij, als bewoner van Rotterdam Noord of daarbuiten, kan meepraten over meer biodiversiteit in de buurt.

Tijd voor een terugblik. Op dinsdag 19 juni gingen wij met een enthousiaste groep experts en buurtbewoners uit Rotterdam Noord op groene excursie door de wijk Blijdorp. De bijeenkomst vormde de officiële aftrap van een nieuw samenwerkingsproject van Duizel in het Park, Afdeling Buitengewone Zaken en Watersensitive Rotterdam.

Met het project gaan we op zoek naar ideeën en mogelijkheden voor nieuwe, natuurlijke verbindingen. Stadsecoloog Andre de Baerdemaeker van Bureau Stadsnatuur nam het voortouw. Hij vertelde over de vele vormen van biodiversiteit, en wat dit betekent voor een wijk als Blijdorp. Lees hier het diepte-interview  “Vijf vragen aan een stadsecoloog” dat OneWorld-reporter Judith Tielemans met hem deed.

Wat volgde waren drie excursies door de buurt onderverdeeld in de focusgroepen lucht, water, bodem. Welke levende wezens kom je tegen die zich voortbewegen door de lucht, over de grond of door het water? Wat valt je op aan de aanwezige flora en fauna? Welke uitdagingen en mogelijkheden ontdek je, als je let op groene verbindingen?

Bekijk hieronder het beeldverslag door fotograaf Johannes Ode.

Doe mee!
Heb jij antwoord op de bovenstaande vragen? Of wil je met ons meedenken? Dat kan. Op dinsdag 10 juli vindt de volgende bijeenkomst plaats. Dit keer gaan we nog meer in de actie-stand met een brainstormsessie over biodiversiteit in de wijk.

Datum: dinsdag 10 juli2018
Tijden: 16.00 – 19.00 uur
Locatie en startpunt excursie: Stadskwekerij de Kas, van beuningenstraat 22
Info en aanmelden: deelname is gratis. Wel even aanmelden via duurzaam@duizelinhetpark.nl

Dit project is een initiatief van Duizel in het Park, Afdeling Buitengewone Zaken en Watersensitive Rotterdam in samenwerking met Bureau Stadsnatuur, Stichting Tussentuin, Stadskwekerij de Kas, Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard, Wijkraad Blijdorp en buurtbewoners van Rotterdam Noord.

Fotografie: Johannes Ode

Koop tickets