Literatuurprogramma compleet!

Literatuurprogramma compleet!

26 juni 2018

Het literatuurprogramma voor 10 jaar Duizel in het Park is compleet! Naast bezoek van bijzondere namen uit de Nederlandse literatuur gaan er authentieke verhalen uit Rotterdam de ronde. Verwacht ontroerende, opzwepende en fantasierijke voordrachten op intieme plekken in het park.

We openen het festival met één van de grootste nieuwe talenten van de Nederlandse letteren: Marieke Lucas Rijneveld. In de Volkskrant werd ze uitgeroepen tot literair talent van het jaar 2015. Haar onlangs verschenen debuutroman De avond is ongemak werd door DWDD bestempeld als boek van de maand januari. Wij bekronen haar alvast als hit van de zomer. De openhartige Henk van Straten draagt voor uit zijn recentelijk verschenen Berichten uit het tussenhuisje en literaire duizendpoot Joke van Leeuwen is terug om te vertellen over haar nieuwe roman Hier die door de NRC werd beschreven als ‘nieuw hoogtepunt in haar oeuvre.’ Andere namen die je tijdens Duizel in het Park niet wilt missen zijn Jeroen Olyslaegers, Fikry El Azzouzi, Johan Fretz en Marije Langelaar.

Writer-in-residence: Corinne Heyrman
In aanloop naar het festival gaat schrijfster Corinne Heyrman (De Nieuwe Oost) als writer-in-residence op onderzoek uit in Rotterdam Noord. Aan de hand van interviews, geluidsfragmenten en persoonlijke ervaringen maakt ze 10 portretten van de wijk die tijdens Duizel te beluisteren en te lezen zijn.

Het Verhalenhuis i.s.m. Humanitas Bergweg
In samenwerking met het Productiehuis Ouderen en Verhalen organiseert Duizel een serie schrijfsessies in het verzorgingstehuis Humanitas op de Bergweg onder de titel Het Verhalenhuis. Onder begeleiding van schrijfster Elske van Lonkhuyzen zetten deelnemers vroege herinneringen en persoonlijke vertelsels op papier die ze tijdens het festival voorgedragen.

Een boekje open: interviews
Naast voordrachten doen de schrijvers en dichters een persoonlijk boekje open voor het publiek. Dankzij interviewers Leo Hoogeboom en Alek Dabrowski weet je straks alles over inspiratiebronnen, fantasieën, fascinaties en meer.

Naar wie kom jij dit jaar luisteren?
Bestel alvast je kaartjes voor 10 jaar Duizel in het Park.

Koop tickets