Ontmoetingen tussen generaties

Ontmoetingen tussen generaties

28 mei 2018

Rond het Vroesenpark wonen veel oudere bewoners die daar al geruime tijd leven, veel over de wijk weten en het park beschouwen als hun achtertuin. Veel van deze senioren hebben echter nauwelijks of geen contact met de jongere generatie bewoners. Omdat zeker niet iedere 80-plusser thuis achter de geraniums wil blijven zitten heeft Duizel de programmalijn Ontmoetingen tussen generaties in het leven geroepen. Sinds een aantal jaren betrekken we ouderen actief bij het festival en slaan we een brug tussen hen en de jongere bezoekers.

Net als elk jaar nodigen we Het Danspaleis uit. Op de zaterdag kunnen de voeten van de vloer bij dit gezellige dansfeest voor alle leeftijden. De PlaatenDraaier trekt ouwe krakers uit zijn koffer, zoals Johnny Hoes, Louis Prima, Doris Day en vele andere sterren van weleer. Voor 65-plussers en al hun vrienden, familie, buren en Duizelbezoekers die van muziek en dansen houden.

 

Het Danspaleis Foto: Floris Vink

 

Het Verhalenhuis
Dit jaar gingen we met het Productiehuis Ouderen en Verhalen van start met Het Verhalenhuis in Rotterdam. Voor de bewoners van het verzorgingstehuis Humanitas Bergweg word, onder begeleiding van schrijfster Elske van Lonkhuyzen een serie schrijf-workshops georganiseerd waarin herinneringen en verhalen van vroeger op papier worden gezet. Korte verhalen, gedichten, of scènes, alles is mogelijk en komt voorbij. De schrijfworkshop loopt nog tot het einde van het jaar, maar tijdens Duizel in het Park worden al een aantal bijzondere verhalen voorgedragen door hen die de uitdaging aan durven te gaan. Alle bewoners zijn daarnaast uitgenodigd voor een bezoek aan het festival en de presentatie.  

Bewaar mij maar voor later
Net als voorgaande jaren werken we ook weer samen met Villa Zebra – het unieke museum en kunstlaboratorium speciaal voor kinderen. Zij nodigden kunstenares Chantal van Heeswijk uit om samen met onze jonge en oude bezoekers de toekomst tegemoet te treden. Wat wil jij invriezen voor later?