Terugblik Duizel heeft Dorst

Terugblik Duizel heeft Dorst

28 mei 2018

Met het loslaten van 20.000 regenwormen op vroegen we tijdens Duizel in het Park 2017 in samenwerking met Afdeling Buitengewone Zaken, Gebiedscommissie Noord en Watersensitive Rotterdam aandacht voor de waterproblematiek in het Vroesenpark en de wijk Blijdorp. We vroegen wijkbewoners en festivalbezoekers of ze bekend waren met het probleem en wat ze er zelf aan zouden kunnen doen. Dit leverde legio ideeën op, van klein tot groot. Het Guerilla Gardening team van Stichting Tussentuin en Groenpool Noord trok de wijk in om kale stenen te vervangen voor fris groen. Onze Chroniqueur van het Water, Corinne Heyrman, liet zich inspireren door alle verhalen en schreef een bijzondere brief gericht aan haarzelf vanuit het perspectief van het water.

Lees “Ojos de Agua” van Corrine Heyrman hier

De 20.000 wormen (gangmakers!) lieten we los om de bodem van het Vroesenpark los te maken en het wegloop van het (regen)water te verbeteren. Met de ludieke uitzetting van de 20.000 regenwormen door het festivalpubliek haalden we o.a. het NOS journaal. Bekijk het item hier terug.

Benieuwd naar wat we tijdens Duizel in het Park 2018 doen aan projecten op het gebied van duurzaamheid? Lees hier verder.