Tot ziens op het Groot Letterfestival 2019

Tot ziens op het Groot Letterfestival 2019

12 december 2018

 

Momenteel werken we aan de eerste Rotterdamse editie van het Groot Letterfestival 2019. Het festival vindt op zondag 12 mei plaats in het Jan van der Ploeghuis en Het Klooster Oude Noorden, Rotterdam. Het is een bijzonder literatuurevenement dat plaatsvindt in zorginstellingen voor ouderen. Behalve gerenommeerde auteurs krijgen talentvolle jonge én oude schrijvers een podium. Schrijvers, dichters en muzikanten treden op in liften, gangen, huiskamers en op diverse andere bijzondere plekken.

Ook de deelnemers aan Het Verhalenhuis in het verzorgingstehuis Humanitas Bergweg doen mee. Het Verhalenhuis bestond uit een aantal schrijfsessies dat Duizel in samenwerking met het Productiehuis Ouderen en Verhalen, voor bewoners van het huis en andere Rotterdammers organiseerde. Onder begeleiding van schrijfster Elske van Lonkhuyzen zetten de deelnemers hun woorden op papier. Het resultaat is een bijzondere collectie korte verhalen en gedichten waarvan je er een aantal misschien al gehoord hebt tijdens de afgelopen editie van Duizel in het Park.

Houd ons in de gaten en volg Het Groot Letterfestival op Facebook voor meer informatie.

Het Groot Letterfestival 2019 is een project van Wintertuin | De Nieuwe Oost i.s.m. Duizel in het Park | Stichting Rotown Magic, Productiehuis Ouderen en Verhalen, Het Klooster Oude Noorden en het Jan van der Ploeghuis.

 

Fotografie: Vincent van den Hoogen