Nieuw: Groot Letterfestival 2019

Nieuw: Groot Letterfestival 2019

12 januari 2019

Dit jaar organiseert Duizel, samen met Wintertuin / De Nieuwe Oost, de eerste editie van het Groot Letterfestival 2019 in Rotterdam. Het festival vindt op zondag 12 mei plaats in het Jan van der Ploeghuis en Het Klooster Oude Noorden, Rotterdam. Het is een bijzonder literatuurevenement dat plaatsvindt in zorginstellingen voor ouderen. Behalve gerenommeerde auteurs krijgen talentvolle jonge én oude schrijvers een podium. Schrijvers, dichters en muzikanten treden op in liften, gangen, huiskamers en op diverse andere bijzondere plekken.

Ook de deelnemers aan Het Verhalenhuis in het verzorgingstehuis Humanitas Bergweg doen mee. Het Verhalenhuis bestond uit een aantal schrijfsessies dat Duizel in samenwerking met het Productiehuis Ouderen en Verhalen, voor bewoners van het huis en andere Rotterdammers organiseerde. Onder begeleiding van schrijfster Elske van Lonkhuyzen zetten de deelnemers hun woorden op papier. Het resultaat is een bijzondere collectie korte verhalen en gedichten waarvan je er een aantal misschien al gehoord hebt tijdens de afgelopen editie van Duizel in het Park.

Ga voor het programma en kaarten naar grootletterfestival.nl
Of volg het festival op Facebook.

Het Groot Letterfestival 2019 is een project van Wintertuin | De Nieuwe Oost i.s.m. Duizel in het Park | Stichting Rotown Magic, Productiehuis Ouderen en Verhalen, Het Klooster Oude Noorden en het Jan van der Ploeghuis.

 

Fotografie: Vincent van den Hoogen