Als je ooit naar een muziekfestival bent geweest, heb je je waarschijnlijk afgevraagd hoe je zonnepanelen op je camping kunt gebruiken. Het is eigenlijk eenvoudiger dan je misschien denkt. Hier zijn enkele tips voor het opzetten van een carport of parkeerplaats op zonne energie op een festival. Als u niet zeker weet waar u moet beginnen, overweeg dan de Oyafestivalen in Noorwegen, of het Lowlands Festival in Finland. Beide evenementen hebben veel unieke manieren om zonne energie te gebruiken.

Zonneport

Het Lowlands –festival heeft onlangs een enorme 35 MW zonne -carport op het Nederlandse platteland geopend. Gelegen 70 km ten oosten van Amsterdam, bestaat het uit 90000 zonnepanelen verspreid over 35 hectare. De enorme zonne -carport werd gebouwd in samenwerking met lokale PV -ontwikkelaar Solarfields en festivalorganisatoren mojo -concerten. Het festival was op zoek geweest naar een manier om zijn koolstofvoetafdruk te verminderen en over te schakelen van fossiele brandstofgeneratoren naar hernieuwbare energie.

Solarfields Nederland, een fabrikant van duurzame energiesystemen, werkt samen met het Lowlands -festival om een enorme zonneport voor zonne -energie te creeren die de parkeerplaats zal dekken en hernieuwbare energie zal bieden. Het project zal in mei 2021 worden voltooid en wordt naar schatting voldoende energie genereren om 10.000 huizen van stroom te voorzien – of honderd festivalweekends. De Lowlands Solar Carport is een geweldige stap om dit doel te bereiken en duurzaamheid bij mensen en bedrijven aan te moedigen.

Zonne -parkeerplaats op Lowlands Festival

In een poging om de planeet te helpen, bouwt het Nederlandse Music Festival Lowlands ’s werelds grootste zonne -parkeerplaats. Het evenement is meer dan 35 hectare (86 hectare) en bevat negentig duizend zonnepanelen. De parkeerplaats heeft voldoende stroom om jaarlijks ongeveer tienduizend huishoudens met zonne -energie te leveren, of het equivalent van 100 festivalweekends. Naast de zonnepanelen zal het Lowlands Festival profiteren van een nieuwe manier om zijn CO2 -voetafdruk te verminderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *