Als je je ooit hebt afgevraagd wat voor ingrediënten op een pizza zijn, ben je niet alleen. Er zijn verschillende soorten pizza en een verscheidenheid aan toppings om uit te kiezen. Sommige ingrediënten moeten echter worden gekookt voordat ze als topping worden toegevoegd, inclusief rauw vlees. Om deze reden is het belangrijk om het vlees eerst te koken voordat het aan de pizza wordt toegevoegd. Evenzo, als u van plan bent om groenten aan uw pizza toe te voegen, moet u ze eerst bakken.

De juiste volgorde voor de toppings op je pizza is essentieel voor een heerlijke en bevredigende taart. Dunne plakjes vlees en groenten moeten op de bodem van de pizza gaan, terwijl grotere brokken bovenop moeten worden geplaatst. Op deze manier worden ze beschermd tegen de hoge hitte van de oven terwijl ze zacht en zacht blijven.

De toppings op een pizza zijn er in veel verschillende variëteiten. Meestal wordt tomatensaus op de korst verspreid voordat de toppings worden toegevoegd. Andere veel voorkomende ingrediënten zijn in blokjes vlees, peperoni -worstplakken, Canadees spek, Italiaanse worst, zeevruchten, groenten, fruit en meer. De laatste laag wordt meestal gegarneerd met kaas. Als je op zoek bent naar een unieke pizza, kun je ook de Chicken Nugget Pizza proberen.

U kunt er ook voor kiezen om paddenstoelen op de pizza te zetten. Je moet niet vergeten dat deze topping veel water bevat en kan leiden tot vochtige bodems. Te veel vocht zal de smaak en textuur van de pizza beïnvloeden en het minder plezierig maken. Bovendien kunnen champignons ook gemakkelijk uitdrogen als ze op een hete pizza zijn. Als je champignons aan je pizza toevoegt, probeer ze dan onder de kaas te plaatsen. Op deze manier worden ze beschermd tegen de hitte en koken net genoeg om eetbaar te zijn.

De volgorde van de toppings op een pizza hangt af van de ingrediënten en de stijl van koken. Pizza’s met toppings bovenop worden vaak sneller gebakken dan pizza’s zonder hen. Verschillende regionale stijlen kunnen echter enigszins verschillen van deze algemene richtlijnen. In Italië wordt de saus bijvoorbeeld meestal aangevoerd voor de toppings. De reden hiervoor is dat het gemakkelijker is om de saus te verspreiden.

Korst

Er zijn veel verschillende soorten korst voor een pizza, van dun en delicaat tot dik en knapperig. De korst is een belangrijk onderdeel van de pizza en kan de smaak van het eindproduct veranderen. Sommige mensen genieten van het coaten van de korst met verschillende ingrediënten, zoals knoflook, sesamzaadjes en Parmezaanse kaas. Hoewel dit een geweldige manier is om wat smaak aan je pizza toe te voegen, moet het met voorzichtigheid worden behandeld, vooral als je allergieën hebt. Er zijn ook veel verschillende soorten korsten, waaronder Griekse stijl, die een iets andere smaak hebben dan de klassieke Italiaanse korst.

Een ander type korst is de cracker korst. Dit komt traditioneel uit Toscane, maar heeft zich naar vele plaatsen in Noord -Amerika verspreid. Een pizza in Chicago stijl heeft een dikke, boterachtige korst die aan de buitenkant knapperig is en aan de binnenkant. Deze stijl is populair in de VS, waar het vaak is gemaakt van twee lagen deeg.

Pizza deeg kunnen veganistisch of glutenvrij zijn. Deze pizza’s bevatten geen vlees, maar vereisen extra ingrediënten zoals voedingsgist of een veganistische kaasvervanger. Glutenvrije korsten zijn verkrijgbaar met rijst of tapioca bloem.

Saus

Bij het maken van pizzasaus zijn geweldige ingrediënten cruciaal. Gebruik voor de beste resultaten PLUM- of ROMA -tomaten. Ze bevatten minder water dan andere tomaten en leveren een dikkere saus op. Je kunt ook biefstuk en tomaten gebruiken, maar ze moeten worden gekookt tot een consistentie die geschikt is voor je pizza.

Je kunt tomatenpuree aan je saus toevoegen om de smaak te vergroten en het dikker te maken. Je kunt ook extra-virgin olijfolie en knoflook gebruiken om het een robuuste smaak te geven. Deze ingrediënten zijn gemakkelijk te vinden in uw voorraadkast en ze zijn allebei goed voor uw gezondheid.

Nadat je je saus hebt gemaakt, bewaar je deze tot een week in een luchtdichte container of koelkast. Je kunt het ook maximaal drie maanden bevriezen. Zorg ervoor dat je het opslaat in een vriezerveilige container en vergeet niet om het gekoeld te houden om te voorkomen dat het bederft. Als je extra saus hebt, kun je het ontdooien door het in heet water of een nacht in de koelkast te plaatsen.

Als je niet wilt dat je saus dik is, probeer dan in plaats daarvan gedroogde champignons te gebruiken. Deze champignons werken goed als verdikbare middelen in tomatensauzen. Je kunt ze eerst in poeder hakken of malen en ze vervolgens aan je saus toevoegen. Eenmaal gestoofd gedurende ongeveer 10 minuten, beginnen de champignons te hydrateren en absorberen de overtollige vloeistof in de saus. Zodra je saus dik is, kun je hem serveren op een voorbereide pizzabodem. Als u extra saus maakt voor toekomstig gebruik, kunt u het tot een week in de koelkast bewaren.

Groenten

Groenten op een pizza zijn een geweldige manier om de voeding van je pizza te stimuleren. Naast tomaten kunnen groenten zoals capsicum en uien aan het deeg worden toegevoegd. Kies bij het kiezen van groenten die vers zijn en gebruiken ze spaarzaam. Je wilt de pizza niet overweldigen met te veel groenten die de korst vochtig maken. Gebakken paddenstoelen zijn een andere optie. Bak ze lichtjes en bedek vervolgens de pizza met hen. Voeg ten slotte wat geraspte Parmezaanse kaas toe aan de top.

Als je weinig tijd hebt, kun je voorgewassen spinazie kopen en het in de magnetron kopen. Om tijd te besparen, kunt u ook bevroren spinazie gebruiken die u bevroren en gebakken met knoflook en Parmezaanse kaas. U kunt ook een vooraf gemaakte pizzabrek gebruiken als u dat liever hebt. Het volkorendeeg maakt het gemakkelijker om je pizza met groenten te laden. Op deze manier zal je pizza vullen en gezonder zijn!

Hoewel de uitdrukking pizza een groente is, is satirisch, het is belangrijk op te merken dat het Congres een uitgavenwet heeft aangenomen die het ministerie van Landbouw verbiedt om de voedingsrichtlijnen voor schoollunches te wijzigen. Dit kan de hoeveelheid tomatenpuree vergroten die als groente kan tellen. Als je een gezonde pizza wilt maken, zorg er dan voor dat je de groenten fijn snijdt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *